1401 بازدید
بلاتکلیفی بازار خودروهای داخلی در کنار تورمی که در آن ایجاد شده عملا فعالان بازار را دچار سردرگمی کرده است. تحلیلهای مختلفی از بازار صورت میگیرد و بعضی از افراد میگویند که روند فعلی بازار پایدار نیست و بعضی دیگر نیز معتقدند که این شروع یک روند صعودی برای بازار خودروهای سایپا و ایرانخودرو خواهد بود ولی واقعا آینده احتمالی بازار محصولات داخلی چگونه است؟
به گزارش چرخان، افزایش و کاهش قیمت بسیاری از محصولات خودروسازان کشورمان در روزهای اخیر بسیار اندک شده و به نوعی میتوان گفت که رشد بسیار زیادی قیمت خودروهای داخلی در هفتههای اخیر متوقف شده ولی خبری از ارزانی نیز نیست! به بیان دیگر اینکه گویا قیمتها در جایی که باید باشند، ایستادهاند و البته این نظریه مخالفین جدی هم دارد.
وضعیت فعلی بازار به نحوی پیش رفته که مردم عادی کماکان متضررین اصلی بازار هستند و بسیاری از آنها که صرفا برای مصرف شخصی به بازار مراجعه میکنند، با مشکل انتخاب و تصمیم گیری مواجه هستند. بسیاری از مردم میگویند که آیا در حال حاضر وقت مناسبی برای خرید خودرو هست یا باید صبر کرد؟ دلیل مهم این شک، گرانی شدیدی است که بازار خودروهای داخلی با آن مواجه شده است.
حسن کریمى سنجرى، کارشناس بازار خودرو در مصاحبهای پیرامون وضعیت بازار خودروهای داخلی گفت: در حال حاضر وضعیت بازار خودرو به چند پارامتر مثبت و منفی وابسته شده است. از سوی دیگر عملکرد خودروسازان در نیمه دوم سال بهتر شده و به نظر میرسد که این رویه ادامه پیدا کند. به همین دلیل احتمالا تا ماه آینده تعداد خودروهای باقیمانده در کف پارکینگها به حد معقولی برسد.
وی در ادامه افزود: یکی از مشکلات اساسی فعلی در صنعت خودروسازی کشور مساله کمبود نقدینگی است که هم در بخش خودروسازان و هم در بخش قطعه سازی وجود دارد. قطعه سازان علیرغم نیاز شدید به نقدینگی با همت بالا اقدام به تولید محصولات موردنیاز خودروسازان کردند و با شرایط تحریمی کنار آمدهاند.
این کارشناس بازار خودرو در ادامه به مساله بنزین اشاره کرده و میگوید: در حالیکه خودروسازان و قطعه سازان عملکرد مناسبی در تولید داشتند ولی 3 هفته پیش شاهد افزایش یک شبه قیمت بنزین بودیم و هنگامی که اتفاقات این چنینی رخ میدهد قطعا بر بازار سایر کالاها نیز موثر خواهد بود. این موضوع بر همه چیز از جمله زنجیره تولید خودرو نیز موثر خواهد بود و اثر منفی روی روند تولید شرکتها میگذارد.
وی در ادامه به قدرت خرید مردم اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از پارامترهای موثر بر بازار خودرو بحث قدرت خرید مردم نیز هست. در حال حاضر خودرو به یک کالای گران تبدیل شده و نه تنها خود خودرو بلکه هزینههای نگهداری از آن نیز گران شده است. از سوی دیگر نبود وسایل حمل و نقل کافی و قابل قبول باعث شده تا مردم کماکان به استفاده از خودروی شخصی بپردازند و این تصمیم را دنبال کنند.
حسن کریمى سنجرى در ادامه گفت: شرایط فعلی بازار خودرو به گونهایست که عملا زمینه را برای ورود دلالان فراهم میکند. با توجه به پارامترهای گفته شده عملا بازار گیج است و دلالان با استفاده از نقدینگی خود تصمیم به عرضه یا عدم عرضه خودرو میگیرند که تاثیر بسزایی در روند بازار دارد. به طور کلی در حال حاضر پیشنهاد میشود که مردم اگر نیاز به خودرو ندارند از خرید خودرو خودداری کنند و برای این کار کمی صبر نمایند.